2024.06.14, péntek
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Kutak létesítési és fennmaradási engedélyeztetése

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat

Tisztelt Nyáregyháziak!

Az Országgyűlés döntésének értelmében 2023. december 31. napja lesz az engedély nélkül, vagy engedélytől eltérően létesített fúrt és ásott kutak bejelentésének határideje. A szabályozás értelmében, aki ezen időpontig nem kér fennmaradási engedélyt az engedély nélkül fúrt vagy ásott kútra, annak 2024. január 01. napját követően vízgazdálkodási bírságot kell fizetnie.

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. tv. (Vgtv) 2020. július 1. napjától hatályos rendelkezése értelmében mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól az a létesítő vagy üzemeltető, aki az egyes törvényeknek a polgárok biztonságát erősítő módosításáról szóló 2020. évi XXXI. törvény hatálybalépését (2020. július 1.) megelőzően engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vagy üzemeltet felszín alatti vízkivételt biztosító vízilétesítményt, ha a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást 2023. december 31-ig kérelmezi.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az önkormányzat senkit nem küld ezzel kapcsolatban az ingatlan- tulajdonosokhoz!

A fennmaradási engedély benyújtásával kapcsolatos szakértői feladatok elvégzését a tulajdonosnak kell megrendelnie és az önkormányzat e tárgyban senkit nem küld, és nem bíz meg!

 

Zinger Miklós

jegyző