2024.06.14, péntek
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Környezettudatos életmódra nevelés

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
Ökuka SLIM

„Papír, fém, műanyag vagy üveg, szelektív gyűjtőben a helyed!”

Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága (OKTF NHI) bruttó 2.494.534,- Ft összegű támogatásban részesítette szelektív hulladékgyűjtéssel és újrahasznosítással kapcsolatos pályázatunkat.

Az OKTF NHI 2015 októberben hirdette meg „A hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági szemléletformálásra fordítható támogatás” c. pályázatot. A kiírás célja a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésével, a hulladékok keletkezésének megelőzésével és a hulladékká vált anyagok újrahasznosításával illetve újrahasználatával kapcsolatos projektek megvalósítása volt.

Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata a fenti célok népszerűsítése érdekében 2015 októberében pályázati dokumentáció beadása mellett döntött. Pályázatunk célja a környezeti nevelés és a környezettudatosság erősítése, emellett a felelős magatartás és az ahhoz szükséges információk megismerésére és elsajátítására irányult.

A támogató szervezet 2015. november 17-én kelt levelében értesítette önkormányzatunkat a bruttó 2.494.534,- Ft összegű támogatás elnyeréséről.

Településünk a támogatásból egy olyan projektrendezvényt tervez megvalósítani, amely a lakosság szelektív hulladékgyűjtéssel és újrahasznosítással kapcsolatos szemlélet- és gondolkodásmódját pozitív irányban kívánja megváltoztatni.

A projekt elsődleges célcsoportja Nyáregyháza lakosságának 6-14 éves korosztálya, a helyi általános iskola tanulói. Hiszünk abban, hogy a gyermekek azok, akik aktív kezdeményező szerepet tudnak játszani a kialakult környezettudatos szemlélet elterjesztésében.

A rendezvényre 2016. március 18-án a Nyáry Pál Általános Iskolában, valamint a Kovács István Művelődési Házban kerül sor. A projektnapon a gyermekeket és szüleiket érdekes és változatos programokkal várjuk, a rendezvényen meghívott előadók bemutatókkal igyekeznek népszerűsíteni a szelektív hulladékgyűjtést. Az általános iskolás gyerekeket már fiatal korukban környezettudatos életmódra kell nevelni, hosszútávon ösztönözve őket ezzel a tudatos magatartásra. Ezt rövidtávon a rendezvény ismeretterjesztő- és versenyfeladataival, hosszútávon olyan termékek, eszközök ajándékozásával, mindennapi használatával kívánjuk elérni, amelyek emlékeztetik őket a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

Bízunk abban, hogy a kialakult felnőtt szemlélet is változtatható, formálható, alakítható a gyermek által.

A projektrendezvény részletes programját 2016. március elején tesszük közzé.

Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata
 

A projekt az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság támogatásával valósult meg.

http://www.szelektalok.hu