2020.10.21, szerda
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Kifizetésre kerültek az elmaradt tiszteletdíjak

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
Kifizetésre kerültek az elmaradt tiszteletdíjak

A 2010-es önkormányzati választásokat követően az előző képviselő-testületben Nyáregyháza érdekében munkálkodó képviselők elmaradt képviselői tiszteletdíjuk kifizetésére kérték az új testületet. Az elmaradás közterhekkel együtt 9.372.600,- Ft volt.

A jelenlegi képviselő-testület akkor arról döntött – és egyben arra vállalt kötelezettséget –, hogy az elmaradt járandóságokat legkésőbb a jelenlegi választási ciklus végéig a jogosultak részére kifizeti. E döntés alapja az önkormányzat pénzügyi helyzete volt: a polgármesteri átadás-átvételkor az önkormányzat számláján 10.000,- Ft állt rendelkezésre, a működési hiány finanszírozására felvett hitel pedig 5.707.171,- Ft-tal terhelte önkormányzatunkat.

A választások óta eltelt időszak pénzügyi gazdálkodásának eredménye, valamint önkormányzatunk sikeres pályázatai (a tavalyi és az idei évben összesen mintegy 13,5 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kaptunk) lehetővé tették az elmaradt tiszteletdíjak egy összegben történő kifizetését. Fentiek alapján a képviselő-testület július 10-i ülésén arról döntött, hogy teljesítsük az elmaradt járandóságok kifizetését.

Az előző testületben tevékenykedő képviselők tiszteletdíja (és az esetleges költségtérítés) július 11-én a képviselők számlájára átutalásra került, ezzel letudva az előző időszak alatt felhalmozott tartozást.

A jelenlegi képviselő-testület továbbra is tiszteletdíj nélkül végzi a munkáját.