2020.06.04, csütörtök
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Bursa Hungarica pályázat eredményhirdetése

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
Bursa Hungarica

Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata részéről tájékoztatjuk Tisztelt Lakosainkat, hogy a Bursa Hungarica Önkormányzati Ösztöndíjprogram 2019. évi fordulójára benyújtott pályázatokról a 148/2018. (XI.27.) számú Kt. határozatával, az alábbiak szerint döntött a képviselő-testület:

A kiírásra összesen 5 pályázat érkezett. Mindegyik, papír alapon is beérkezett pályázat megfelelt az előírásoknak, így érvényes és eredményes volt.

Az „A” típusú kiírásra érkezett 5 érvényes pályázat. A pályázókat a 2018/2019. tanév második és 2019/2020. első félévére vonatkozóan 10.000,- Ft/fő/hó összegű támogatásban részesíti az önkormányzat.

A „B” típusú pályázati kiírásra nem érkezett érvényes pályázat.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása. E cél elérésének érdekében a kormány mind központi költségvetési, mind pedig önkormányzati forrásokat is mobilizál. A Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás; a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás. A Bursa Hungarica ösztöndíj intézményi részének forrása a felsőoktatási intézmények költségvetésében megjelölt elkülönített forrás, melyet a felsőoktatási intézmények folyósítanak.

 

Cimlapról lekerülés dátuma: 
csütörtök, 2019, január 31 - 09:53