2024.04.18, csütörtök
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Április 1-től kötelező a szájmaszk viselése Nyáregyházán!

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
Szájmaszk viselés

Nyáregyháza Nagyközség Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a közösségi együttélés alapvető szabályainak megsértésévé minősítette azt, ha bárki a kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a tulajdonában, használatában, bérletében lévő ingatlanon kívül (közterületen, közösség elől el nem zárt területen, különösen a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § 27. pontja szerinti üzletben) védőfelszerelés (az orrot és a szájat egyaránt lefedő szájmaszk, ennek hiányában annak rendeltetését, funkcióját betöltő egyéb textileszköz) viselése nélkül tartózkodik.

A szabály megszegőjével szemben a közterület-felügyelő 5.000 forinttól 50.000 forintig terjedő helyszíni bírságot szabhat ki, közigazgatási eljárás lefolytatása esetén pedig 150.000 forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki.

Kérjük Nyáregyháza lakosait, hogy a saját és a közösség érdekében tartsák be a védőfelszerelés viselésére vonatkozó tanácsokat és előírásokat!