2020.08.13, csütörtök
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Tűzifa-támogatás rászorulóknak

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
címer
 
A képviselő-testület ebben az évben is pályázatot nyújtott be szociális célú tűzifa beszerzésére, hogy a rászorulókat, egyedül élő idős embereket fenyegető veszélyhelyzet megelőzésére segítséget tudjon nyújtani a téli időszakban.
A Belügyminisztérium döntése alapján önkormányzatunk részére 1 475 740 forint összegű vissza nem térítendő egyszeri támogatás került jóváhagyásra, melyet 83 erdei m3 keménylombos tűzifa vásárlására használhat fel településünk.
 
A tűzifa támogatás iránti kérelmeket az erre rendszeresített nyomtatványon a Polgármesteri Hivatalban kell benyújtani 2017. január 15. napjáig (a határidő jogvesztő).
 
A természetbeni juttatást a rendszeres szociális segélyben, vagy foglalkoztatást helyettesítő támogatásban, vagy időskorúak járadékában, vagy lakásfenntartási támogatásban részesülő lakos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő család kérheti, valamint az a nyáregyházi állandó lakóhellyel rendelkező személy, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum összegét. Az igények kielégítésének sorrendje megegyezik a felsorolás sorrendjével.
A beérkezett kérelmek teljesítése a rendelkezésre álló keret erejéig történhet, elbírálásuk a Humán Bizottság hatáskörébe tartozik.
 
A tűzifa támogatás mértéke háztartásonként 1 m3 tűzifa, mely ± 5 % elfogadott tűréshatárú, átlagosan 100 cm hosszú, 5–35 cm átmérőjű tűzifaként kerül biztosításra.
 
Bízunk abban, hogy a támogatás hozzájárul a szociálisan rászorulók háztartásaiban a téli fűtési problémák enyhítéséhez.
 
NYÁREGYHÁZI POLGÁRMESTERI HIVATAL
 
Cimlapról lekerülés dátuma: 
hétfő, 2017, január 16 - 09:34