2022.06.25, szombat
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Tájékoztató a helyi földbizottságok megalakulásának elhalasztásáról

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
Tájékoztató a helyi földbizottságok megalakulásának elhalasztásáról
A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a helyi földbizottságok működéséről szóló kormányrendelet a korábbi hírek ellenére egyelőre nem kerül kiadásra, ugyanis várhatóan módosul a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény, mely miatt a korábban már elfogadott kormányrendelet tervezetét is jelentősen módosítani fogják.
 
A törvénymódosításra és ennek alapján a végrehajtási rendelet hatályba lépésére 2014. május 1-jéig már nem kerül sor, ezért a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvénnyel összefüggő egyes rendelkezésekről és átmeneti szabályokról szóló 2013. évi CCXII. törvény 103. § (1) bekezdése értelmében - amely rendelkezés szerint ha a településen 2014. május 1-jéig a helyi földbizottság tagjainak megválasztására nem kerül sor vagy a megválasztott helyi földbizottság működésképtelen, a mezőgazdasági igazgatási szerv a föld tulajdonjoga megszerzésének a hatósági jóváhagyása iránti eljárásban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának a föld fekvése szerinti területi szervét keresi meg állásfoglalás kiadása céljából - a Kamara jár el a helyi földbizottság hatáskörében.
 
A törvénymódosítást követően kerülnek kialakításra a helyi földbizottságok megválasztásának szabályai, amely alapján sor kerülhet a választás és a megalakítás lebonyolítására. A jogszabályok megjelenését követően újabb hirdetményben tájékoztatjuk majd a helyi gazdálkodói közösséget a teendőkről.
 
 
Nyáregyháza, 2014. április 18.
 
Zinger Miklós, jegyző