2020.10.20, kedd
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Felhívás a karantén szabályainak betartására

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
Felhívás a karantén szabályainak betartására

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 65. § (1) bekezdése, valamint a 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet 3. § (1) bekezdés c) pontja alapján azt, aki fertőzőtt területről érkezik haza Magyarországra és vele szemben COVID-19 fertőzés gyanúja nem merül fel, az illetékes járási hivatal járványügyi megfigyelés vagy járványügyi zárlat alá helyezi.

A járványügyi megfigyelés az érintettre kötelezettségeket ró, ennek egyik legalapvetőbb eleme, hogy a megfigyelés időtartama alatt köteles otthonában tartózkodni, azt nem hagyhatja el, valamint otthonában vendégeket nem fogadhat.

Az érintett köteles a részére átadott figyelmeztető feliratot tartózkodási helyének bejárati ajtaján (mindenképp közterületről jól látható helyen) elhelyezni. Ez ad tájékoztatást arról, hogy ezekbe az ingatlanokba, az ott élőkhöz már csak a járványügyi szakemberek léphetnek be.

Településünkön eddig 2 esetben rendelt el a hatóság járványügyi megfigyelést, és várhatóan jelentősen növekedni fog azon ingatlanok száma, melyekre kikerül majd a mellékelt képen látható jelzés.

Kérjük Nyáregyháza lakosságát, hogy fokozottan figyeljenek a karanténnal kapcsolatos szabályok betartására!