2020.03.29, vasárnap
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Augusztusban ebösszeírás lesz községünkben

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
ebösszeírás

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény elrendeli, hogy az önkormányzat ebrendészeti feladatainak ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzen. Ezért tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Nyáregyházán tartott ebekkel kapcsolatban 2013. augusztus hónapban ebösszeírás lesz.
Az összeírás érdekében az Önkormányzattól kapott meghatalmazással és arcképes igazolvánnyal rendelkező összeírók személyesen keresik meg az ebtulajdonosokat, ebtartókat (továbbiakban együtt: ebtartó) az adatok felvételének céljából.
Kérjük, szíveskedjenek az összeírókkal együttműködni, mert az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (továbbiakban: Ávkt.) 42/B. § (5) bekezdése alapján az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles az adatalapon szereplő adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani, így amennyiben az ebtartó a kötelezően előírt adatszolgáltatást nem, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesíteti, illetve megtagadja, úgy az Ávkt. 43. §-a, valamint az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet alapján 30 ezer forint állatvédelmi bírsággal sújtható.
Amennyiben az összeírók az ebtartót nem találják otthon, és a címen hagyott értesítés szerinti időpont az ebtartó számára nem megfelelő, az adatlap a fenti tény bejelentése mellet átvehető a Nyáregyházi Polgármesteri Hivatalban (Nyáregyháza, Nyáry Pál út 37.), illetve augusztus 1-től letölthető az önkormányzat honlapjáról (www.nyaregyhaza.hu).
Lényeges, hogy minden egyes kutyáról külön adatlapot kell kitölteni, amit az összeírás utolsó napjával egyező határidőig (2013. augusztus 30., 12.00 óra) kell eljuttatni a Polgármesteri Hivatalba levélben, vagy személyesen.
Ismételten tájékoztatjuk Önöket, hogy a négy hónaposnál idősebb kutya csak transzponderrel (bőr alá ültetett mikrocsip) megjelölve tartható, amit a jegyző és a területileg illetékes élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hivatal ellenőriz. Amennyiben az ebtartó a törvényben előírt ezen kötelezettségének önként nem tesz eleget, akkor 45 ezer forint állatvédelmi bírsággal sújtható. Saját és kedvencük épsége érdekében fontos a veszettség elleni védőoltás is, amit évente kell beadatni a kutyának.

Nyáregyháza Község Önkormányzata

CsatolmányMéret
PDF icon Ebösszeíró adatlap29.34 KB