2020.08.08, szombat
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Kegytemplomi Búcsú szeptember 14-15-én

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
Esemény dátuma: 
2012. szeptember 14 - 07:00 - 2012. szeptember 16 - 12:00
Kegytemplomi Búcsú szeptember 14-15-én

Mint a Két Szív Római Katolikus Plébánia és Egyházközösség vezetője, nagy szeretettel és tisztelettel hívom mindazokat, akik szeretnének bekapcsolódni a Felsőnyáregyháza - Károlyitelep, Fájdalmas Szűz templombúcsú ünnepsorozatába. A búcsú szentmisét Főtisztelendő Molnár Alajos, protonotárius, kanonok, pápai káplán, é. esperes, plébános úr celebrálja. A ünnepi szentmise 2012. szeptember 15-én, szombaton délelőtt ½ 11 órakor lesz.

A Két Szív Római Katolikus Plébánia, Egyházközösség életében és főleg a mi életünkben, egy igen jelentős nap ez , hiszen a plébániához tartozó filia a „ Fájdalmas Szűz Anya Kegytemplom”. A helyi emberekben és a „Nyáregyháza történelme” című könyvben megtalálhatóak a templom adatai, mint a térség egyetlen Mária kegyhelye. A kegytemplomot Böhm Mária építette az 1890 évek végén, magán fogadalomból. E jeles napon, ünnepélyesen megáldásra és elhelyezésre kerül a Częstochowai Kegykép másolata, hiszen 2012. július 5-én egyházközösségünk több tagja, egy zarándokút keretében felajánlotta a települést a Fekete Madonnának.

A kegytemplom búcsúján az alábbi liturgikus programok lesznek:

2012. szeptember 14-én, este 7 órakor ünnepi szentmisével nyitjuk meg kegytemplom liturgikus programjait, melyet Főtisztelendő Jerzy Urbanik SDS, szalézi atya celebrál. A szentmise után megáldja Częstochowai Kegykép másolatát. Az áldás után ünnepélyesen kihelyezi az Oltáriszentséget, egy folyamatos, 72 órás Szentségimádásra, melyet a Gyimes völgyi Rózsafüzér csoport vezet.

Péntek este kezdődik, és vasárnap délbe ünnepélyes szentségi áldással ér véget, e három napos engesztelő ájtatosság, melyet vasárnapi szentmisével zárunk. A vasárnapi szentmisét, ½ 11 órakor lesz a Két Szív Római Katolikus nyáregyházi Római Katolikus templomban. A szentmisét Salamon József gyimesbükki, az ezer éves határ mentéről érkező plébános atya celebrálja.

A szombati ünnepi eseményeket, reményeink szerint a média több szereplője közvetíti.

A búcsú napján 2012. szeptember 15-én, minden zarándokot, jelenlévőt és paptestvért szeretettel várunk a templomkertben egy közös ebédre.

Őszinte tisztelettel és nagyrabecsüléssel:

Antal András sk.
pléb. vez.