2024.06.14, péntek
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

„Belterületi utak fejlesztése” Nyáregyházán

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 

Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata 87.012.772 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz programjának keretein belül. A TOP_PLUSZ-1.2.3-21-PT1-2022-00090 azonosító számú, „Belterületi közutak fejlesztése” című projektnek köszönhetően elkezdődhet a nyáregyházi önkormányzat tulajdonában lévő Kossuth Lajos utca, illetve Nyáry Pál út felújítása.

A projekt célja a Nyáregyháza Nagyközség központjában fekvő Kossuth Lajos utca, illetve a Nyáry Pál út burkolatának megerősítése, szélesítése, és korszerűsítése, közlekedésbiztonsági célú fejlesztése a településközpont és a település közintézményeinek, közszolgáltatást nyújtó létesítményeinek jobb megközelíthetősége, és a lakóterületekkel való kapcsolatok javítása érdekében.

A projekt elemeként, a közlekedésbiztonságot szem előtt tartva gyalogosbarát, és kerékpárosbarát fejlesztésekre is sor kerül: az érintett útszakaszok mellett járdaépítés, a forgalomvonzóbb Nyáry Pál út mentén pedig kerékpárosnyom felfestésre is sor kerül. A fejlesztés eredményeként a pályázatban érintett lakóutak melletti hiányzó árkok kiépítésre, a meglévő árkok pedig felújításra kerülnek.

A projekt várható fizikai befejezése: 2025.04.30.

2024. április 16.