2017.05.26, péntek
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Rend és közbiztonság

Bűnmegelőzési tájékoztató november 3-án!

Bűnmegelőzési tájékoztató

NE VÁLJON CSALÓK ÁLDOZATÁVÁ!
VIGYÁZZON! Álrendőrök, álpolgárőrök, áltűzoltók követnek el trükkös lopásokat megyeszerte. NE engedjen be idegent a lakásába, semmilyen ürüggyel! Szolgáltatók (távfűtő,gáz,villany) szakembereit csak akkor engedje be, ha saját maga hívta, vagy értesítést küldtek a szerelő érkezéséről (de akkor is kérjen igazolványt, mielőtt beengedné). Mindig kérjen igazolványt, ellenőrizze, telefonáljon, de addig se engedje be az idegent a lakásába! Pénzt CSAK a postás visz! NE higgye, hogy hozzátartozójának pénzt hoztak, csak vissza kell adni belőle, s jószándékkal rokon tartozását se fizesse ki idegennek! Rendőr, polgárőr NEM vesz át pénzt és nem is ad! NE higgyen abban, hogy "milliókat nyert" , csak feltöltőkártyát kell venni vagy bankszámlára kell utalni előtte! Éljen az egészséges bizalmatlanság elvével, a csaló attól csaló, hogy bizalmat ébreszt!

BŰNMEGELŐZÉSI TÁJÉKOZTATÓT TARTUNK 2016. november 3-án (csütörtökön) 14.00 órától a Nyáry Pál Nyugdíjas Klub termében a művelődési házban.

Mészáros Pál
rendőr tzls., körzeti megbízott

Kerti hulladékok nyílttéri égetése

Nyáregyházi ÖTE

Községünkben az Önkormányzat 10/2006. /VII. 11./ sz. Kt. rendeletének 18. § szerint kerti hulladékot égetni kizárólag keddi és csütörtöki napokon szabad.
 

Országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe

Tűzgyújtási tilalom

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter 2013. július 22-étől átmeneti időre. Magyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért a vidékfejlesztési miniszter az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre a 2013. július 22-án átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.A fenti időponttól kezdődően tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken a kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag és gazégetést is.
 

A megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívása

Havazás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Pest megye területére március 26-án, kedden éjfélig. Az előrejelzés szerint erős hófúvás várható, a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet és 24 óra alatt akár 10 centimétert megahaladó friss hó hullhat.

Rendőrségi felhívás

Rendőrség

Monori Rendőrkapitányság illetékességi területén előforduló bűncselekmények közül most a gépjárműlopásokra és az ehhez kapcsolódó rongálásokra, alkalmi lopásokra kívánjuk felhívni a figyelmet.

Lakossági tájékoztatás a szén-monoxid veszélyeiről

Katasztrófavédelem

Amint beáll a hideg, és nyárról őszre, nyitott ablakról csukottra váltunk, folyamatosan emelkedik a gázbalesetekkel, szén-monoxid mérgezésekkel kapcsolatos hírek száma.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság működési területén 2012. november 13-ig nyolcvanszor riasztották a tűzoltókat fűtőberendezéssel kapcsolatos esethez. Tizenötször szén-monoxid-mérgezés miatt riasztották őket, összesen három ember vesztette életét.

Gondolatok a téli időjáráshoz ...

Katasztrófavédelem

Hogy az idei tél majd milyen lesz, nem tudjuk. Ki-ki a neki tetsző, kedvező szempontjai szerint örül a télnek, vagy éppen inkább már túl is lenne azon. Tény, ha felkészületlenül ér minket a téli időjárás, akkor váratlan, kellemetlen meglepetéseket, akár tragédiát is okozhat. Ennek megelőzése érdekében az alábbiakban néhány fontosabb, gyakorlati tanácsot ajánlok a figyelmükbe.

Rendőrségi felhívás

Vecsési ékszerrablás

Monori Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztálya rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki 2012.10.26-án 11:36 óra és 11:40 óra közötti időben a 2220 Vecsés, Károly utcában lévő ékszerboltba vásárlási szándékkal bement, majd az ott tartózkodó üzlettulajdonost megtámadta, bántalmazta.

Együtt, egymásért

Együtt, egymásért

Tisztelt Nyáregyházi Lakosok!
Községünk közbiztonságának javítása nem csak a rendőrség és polgárőrség munkáján múlik. Sok esetben egy kis odafigyeléssel a szomszédok, barátok is sokat tehetnek azért, hogy környékünkön kevesebb bűncselekmény történjen.
Amennyiben hosszabb időre elmennek otthonról, kérjék meg szomszédaikat, barátaikat, figyeljenek ingatlanukra. Ha idegen autót, embereket látnak, hallanak éjjel olyan ingatlannál, melyről tudják, hogy a tulajdonos nem tartózkodik otthon, haladéktalanul értesítsék akár a rendőrséget, akár a polgárőrséget, jegyezzék fel az autó rendszámát. Nem nagy dolog, de ezzel biztonságosabbá tehetjük környékünket.

Subscribe to RSS - Rend és közbiztonság