2024.03.29, péntek
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Szennyvíz-elvezetés

Szennyvíz-beruházás záróesemény

Esemény dátuma: 
péntek, 2015, november 20 - 10:00
Széchenyi 2020

Befejeződött a Dánszentmiklós–Nyáregyháza szennyvízelvezetés, szennyvíztisztítás II. ütem beruházás, melynek eredményeként a két településen termelődő szennyvíz elvezetése és tisztítása a mai kor követelményeinek megfelelően történik. Az 1,4 milliárd forintos – hálózatépítést és tisztítótelep fejlesztést is magába foglaló – fejlesztés eredményeként több, mint kétszeresére nőtt a szennyvízbekötéssel rendelkező ingatlanok száma. Tisztelettel hívunk mindenkit a beruházás záró rendezvényére, amely 2015. november 20-án 10 órakor kezdődik Nyáregyházán, a Kovács István Művelődési Házban. (2723 Nyáregyháza, Nyáry Pál út 32.)
Köszöntőt mond Pogácsás Tibor országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkára. A beruházást értékeli Mészáros Sándor és Sipeki Zsolt polgármester. Az eseményen részt vesz dr. Szűcs Lajos és Földi László parlamenti képviselő és Szerenka Tibor a Pest megyei közgyűlés alelnöke.

Felszólítás rendeltetésszerű használatra

csatorna építés

Kérjük a tisztelt közcsatornát használó lakosokat, hogy tartózkodjanak minden vízben oldhatatlan anyag csatornába juttatásától. Használjuk a megépült közcsatorna hálózatot kulturált emberi módon! 

 

A szennyvízberuházás munkálatainak ütemezése június hónapban

Épül a szennyvízhálózat Nyáregyházán és Dánszentmiklóson

Június hónapban előreláthatóan a következő utcákat fogja érinteni a munkavégzés (csatornázás és út helyreállítás): Árpád köz, Árpád út, Bem József út, Dózsa György út, Hunyadi János út, Jókai út, József Attila út, Lázár út, Nefelejcs utca, Rózsa utca, Virág utca. Az építés ideje alatt biztosan lesznek átmeneti nehézségek, ezért kérjük türelmüket, illetve a kivitelező szakembereivel való együttműködést!

Lakossági fórum

csatorna építés

A Dánszentmiklós-Nyáregyháza szennyvízelvezetés és szennyviztisztítás II. ütem kivitelezési munkáival kapcsolatban laksossági fórumot tartunk 2014. június 12-én csütörtökön 17.00 órától a Kovács István Művelődési Házban (Nyáregyháza, Nyáry Pál út 32.). A fórumra minden érdeklődőt tisztelettel meghívunk! 

A szennyvízberuházás munkálatainak ütemezése május hónapban

Épül a szennyvízhálózat Nyáregyházán és Dánszentmiklóson

Május hónapban előreláthatóan a következő utcákat fogja érinteni a munkavégzés (csatornázás és út helyreállítás): Arany János utca, Árpád út, Bocskai utca, Csalogány utca, Dózsa György út, Harang utca, Hunyadi János út, József Attila út, Kinizsi Pál út, Kossuth Lajos utca, Kölcsey Ferenc út, Lázár út, Mátyás király út, Nefelejcs utca, Toldi út.
Az építés ideje alatt biztosan lesznek átmeneti nehézségek, ezért kérjük türelmüket, illetve a kivitelező szakembereivel való együttműködést!

Szennyvíz-építés projektnyitó rendezvény

Esemény dátuma: 
hétfő, 2014, március 31 - 16:00
Elkezdődött...
Megkezdődött a Dánszentmiklóson és Nyáregyházán keletkező szennyvíz elvezetését és tisztítását megvalósító közös építési beruházás. A közel másfél milliárd forintot elérő – hálózatépítést és tisztítótelep bővítést is magába foglaló – fejlesztés eredményeként több, mint kétszeresére nő a szennyvízbekötéssel rendelkező ingatlanok száma.
Az alapcső letételi ünnepséggel egybekötött nyitórendezvényt 2014. március 31-én (hétfőn) 16.00 órától tartjuk, amelyen a beruházás folyamatát és a várható eredményeket ismertetjük.
Az eseményre tisztelettel várunk mindenkit a Nyáregyházi Polgármesteri Hivatal Tanácstermébe, valamint ezt követően az alapkőletételre.

A közműfejlesztési támogatás igényléséről

A befizetett összeg 15%-a visszajár!

Közműfejlesztési támogatást igényelhetnek a Magyar Államkincstártól azok a magánszemélyek, akik a közműhálózat fejlesztéséhez pénzbeli befizetéssel hozzájárultak. A központi költségvetés az e célra befizetett összeg 15%-át visszatéríti részükre. Az igénylés iránti kérelmet leadó, támogatásra jogosult társulati tagok esetében az Önkormányzat az igényléseket megküldi a Magyar Államkincstárnak.

Vízkorlátozás a jelentős hátralékot felhalmozóknál

Vízkorlátozás a jelentős hátralékot felhalmozóknál

A szennyvíz-hálózat és tisztítótelep üzemeltetőjének kintlévőségei évről-évre nagy mértékben nőnek. Egyre többen, és egyre nagyobb összegekkel tartoznak a Második INNO-KOM Kft.-nek.

Sajnos a hátralékosoknak kiküldött többszöri felszólítás nem hozta meg a kívánt eredményt, ezért – élve a törvények adta lehetőséggel – a Nyár-víz Kft.-vel együttműködve korlátozni fogjuk az érintett ingatlanoknál a vételezhető víz mennyiségét.

A lejárt LTP szerződések összegeinek kiutalásáról

A 212.000,- forint feletti összeg visszajár!

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az OTP Bank megkezdte a 2012. április 30-ig lejárt lakástakarék-pénztári szerződések megtakarított összegeinek kiutalását a Dánszentmiklós-Nyáregyháza Víziközmű Társulat részére. A fenti dátumot követően, illetve a jövőben lejáró szerződések megtakarított összegei a lejáratot követően kerülnek kiutalásra.

Módosult az érdekeltségi hozzájárulás összege

Módosult az érdekeltségi hozzájárulás összege

A Dánszentmiklós-Nyáregyháza Víziközmű Társulat küldöttgyűlése 2012. május 3-án a csatorna érdekeltségi hozzájárulás összegét ingatlanonként 212.000,- Ft-ban határozta meg. Az érintett ingatlantulajdonosok többsége már kézhez kapta a módosításról szóló határozatot.

A csatorna-beruházás legelején megalakult Társulat 2003-ban ingatlanonként 200.000,- Ft-ban állapította meg a hozzájárulás mértékét. 2012-ben, kilenc évvel az érdekeltségi hozzájárulás összegének eredeti megállapítását követően – az I. ütemben felvett hitel törlesztése, valamint a II. ütemre számolt önerő fedezetének biztosítása miatt – szükségessé vált az érdekeltségi hozzájárulás mértékének megemelése.

Oldalak

Subscribe to RSS - Szennyvíz-elvezetés