2024.04.19, péntek
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

A közműfejlesztési támogatás igényléséről

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
A befizetett összeg 15%-a visszajár!

Közműfejlesztési támogatást igényelhetnek a Magyar Államkincstártól azok a magánszemélyek, akik a közműhálózat fejlesztéséhez pénzbeli befizetéssel hozzájárultak. A központi költségvetés az e célra befizetett összeg 15%-át visszatéríti részükre. Az igénylés iránti kérelmet leadó, támogatásra jogosult társulati tagok esetében az Önkormányzat az igényléseket megküldi a Magyar Államkincstárnak.

Az OTP lakástakarék-pénztári szerződések nagy része az idei évben lejár. Azok a társulati tagok, akiknek az LTP szerződése már lejárt, postai úton kaptak kiutalási értesítőt az OTP-től. A lejárt szerződéssel rendelkező tagok jogosultak lehetnek közműfejlesztési támogatás igénylésére.

A Dánszentmiklós-Nyáregyháza Víziközmű Társulat a lejárt szerződéssel rendelkező tagok esetében az igénybejelentéshez szükséges, közműfejlesztési hozzájárulás befizetéséről szóló igazolásokat megküldi Nyáregyháza Község Jegyzőjének. A Polgármesteri Hivatal a közműhálózat fejlesztésében érintett ingatlantulajdonosokat 2012. július hónapban értesítette a támogatás igénylésének lehetőségéről.

A közműfejlesztési támogatás igénylése iránti kérelmeket Nyáregyháza Község Polgármesteri Hivatalának kell megküldeni (a nyomtatvány személyesen is leadható az adóügyi irodában, ügyfélfogadási időben).

Önkormányzatunk a beérkezett igényeket minden negyedévet követő hónap 20-áig küldheti meg a Magyar Államkincstár részére. A 2012. július 20-ig beérkezett, támogatásra jogosult kérelmek esetében az igénylést már megküldtük, a támogatás összege a megérkezéstől számított 20 napon belül fizethető ki. Az idei évben a következő igénylési határidő: október 20. Azok a társulati tagok, akiknek a fent jelzett határidőig lejár a szerződésük, és szeretnének támogatást igényelni, legyenek szívesek időben leadni a kérelmet az ingatlanra vonatkozó pontos adatokkal.

Ezúton is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a támogatást – az LTP szerződés lejártát követően – a szerződőnek (tehát a Lakosnak) kell igényelnie, a kifizetések nem automatikusan történnek!