2024.04.18, csütörtök
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Közlemény

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat

2/2019. (VIII. 8.) sz. HVI vezetői határozat

 

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (Ve.) 307/E. §-a alapján megállapítom, hogy Nyáregyháza nagyközségben

az egyéni listás képviselőjelölt állításához 32 számú ajánlás,

a polgármesterjelölt állításához 95 számú ajánlás szükséges.

 

Határozatom ellen fellebbezésnek helye nincs, azonban a Ve. 210. § (1) bekezdése alapján a választási iroda tevékenységével kapcsolatban (beleértve az ajánlások számának megállapítását) kifogást lehet benyújtani a Helyi Választási Bizottsághoz (2723 Nyáregyháza, Nyáry Pál út 35.).

Indokolás

 

A Ve. 307/E. § (1) bekezdése szerint a helyi választási iroda vezetője az egyéni listás jelölt, valamint a polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számát a helyi választási iroda vezetője állapítja meg szavazást megelőző ötvennyolcadik napot követő munkanapon.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L.

törvény 9. § (1) bekezdése szerint egyéni listás képviselőjelölt az, akit az adott választókerület választópolgárainak legalább 1%-a jelöltnek ajánlott.

 

A hivatkozott jogszabályhely (3) bekezdése szerint polgármesterjelölt az, akit a 10 000 vagy annál kevesebb lakosú település választópolgárainak legalább 3%-a jelöltnek ajánlott.

A Ve. 307/E. §  (2) bekezdése szerint a szükséges ajánlások számának megállapításakor a választópolgárok számát a központi névjegyzéknek a szavazást megelőző ötvennyolcadik napi adatai alapján kell megállapítani.

A Ve. 307/E. §  (3) alapján a szükséges ajánlások számát egész számra felfelé kerekítve kell megállapítani.

A központi névjegyzékben a szavazást megelőző 67. napon Nyáregyháza vonatkozásában 3149 fő választópolgár szerepelt.

Fentiekre tekintettel a rendelkező részben foglaltak szerint állapítottam meg a jelölt állításokhoz szükséges ajánlások számát.

Nyáregyháza, 2019. augusztus 8.

                                                      Zinger Miklós jegyző,

                              a helyi választási iroda vezetője megbízásából:

 

                                                   Gábrischné Dézsi Krisztina

                                                            HVI jogi helyettes

 

 

 

 

Tájékoztatjuk továbbá Tisztelt Lakosainkat, hogy Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a Nyáregyházi Polgármesteri Hivatal munkarendjében 2019. augusztus 10-16-ig igazgatási szünetet rendelt el.

Az ajánlóív igénylő nyomtatvány leadására, fentiek miatt 2019. augusztus 21-én 8.00 órától van lehetőségük a jelölteknek. Az ajánlóívek kiadása, jogszabályi előírás alapján 2019. augusztus 24. napjától történik. 

Az ajánlóív igénylő nyomtatványt mellékelten csatoltuk!

A választási eljárással kapcsolatban további részletek és egyéb nyomtatványok elérhetők a https://www.valasztas.hu/helyi-onkormanyzati-valasztasok-2019 oldalon! 

 

 

 

CsatolmányMéret
PDF icon Ajánlóív igénylése A4 nyomtatvány911.39 KB