2018.12.12, szerda
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Kerékpáros közlekedésfejlesztés Nyáregyházán

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 

A Nemzetgazdasági Minisztérium Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzatának „Fenntartható közlekedésfejlesztés Pest megyében” c. felhívására benyújtott „Kerékpáros közlekedésfejlesztés Nyáregyházán” c. pályázatát 263 466 000 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte (a projekt azonosítószáma: VEKOP-5.3.2-15-2016-00047). A támogatás mértéke a projekt elszámolható összköltségének 100%-a.

A tervek szerint az önkormányzat összesen 3 812 m hosszú szakaszon valósít meg fejlesztéseket. Belterületen nyitott kerékpársáv létesül, Alsó- és Felsőnyáregyháza között pedig az út kiszélesítésével, záróvonalon kívüli sávban történhet majd a kerékpáros közlekedés. A fejlesztésnek köszönhetően könnyebben elérhetővé válnak a közintézmények, a munkahelyek, illetve a főbb köz- és kereskedelmi szolgáltatások.

Egyéb, közlekedésbiztonságot segítő létesítmények is épülnek: a faluközpontban a forgalomvonzó létesítmények mellett párhuzamos gépjárműparkolók, a buszmegállók közelében kerékpártárolók épülnek. A Kaszner Margit Múzeum előtt autóbusz öböl, Felsőnyáregyházán pedig gyalogos átkelőhely kerül kialakításra.

A tervek szerint a projekt fizikai befejezésére, a kerékpáros közlekedésfejlesztés megvalósítására 2018. szeptember 30-ig kerül sor.

Bízunk benne, hogy a fejlesztés révén egyre többen választják majd a kerékpáros közlekedést, s ezáltal egy egészségesebb életmódot.

2017. augusztus 14.

CsatolmányMéret
PDF icon tajekoztato.pdf57.12 KB