2020.06.04, csütörtök
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Játszótér kialakítása Nyáregyházán

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 

A Kedvezményezett neve: Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata

A pályázati felhívás neve, kódszáma: Települések arculatának fejlesztése, élhetővé tétele, bel- és külterületének gazdasági és infrastrukturális fejlesztése, VP6-19.2.1.-41-7-17

A támogató neve: Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága

A támogatás forrása: A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban valósul meg.

A projekt címe, azonosítószáma: Játszótér kialakítása Nyáregyházán, 1915529372

A szerződött támogatás összege: 14.999.995 Ft

A támogatás mértéke: 75%

A projekt teljes összege: 20.999.999 Ft

Az önkormányzati saját forrás összege: 6.000.004 Ft

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata 14.999.995 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Települések arculatának fejlesztése, élhetővé tétele, bel- és külterületének gazdasági és infrastrukturális fejlesztése” című, VP6-19.2.1.-41-7-17 kódszámú LEADER helyi felhívás alapján.

Az önkormányzat hosszútávon egy olyan – településközpontban elhelyezkedő – szabadidőpark kialakítását tervezi, amely idővel a település főtereként funkcionálhat. A park kialakításának helyszíne a község központjában található Kovács István Művelődési Ház melletti terület. Itt kaphat helyet a lakosság számára kellemes kikapcsolódást biztosító szabadidőpark.

A célunk az, hogy a település egy új, korszerű játszótéri elemekkel, kerti berendezésekkel és parkosított területtel rendelkező szabadidőparkkal gazdagodjon. A több éves megvalósítási folyamat első lépéseként – jelen projekt keretein belül – játszótér kialakítására kerül sor, a művelődési ház melletti beépítetlen területen.

A szabadidőpark központi helyére tervezett játszótér kialakításához játszótéri eszközök beszerzésére és ütéscsillapító burkolat kialakítására kerül sor. A játszótér központi eleme a négytornyos Haleszvár, a játszótéri eszköz 19 különböző funkcióval rendelkezik. Az 5-14 éves korosztály számára ajánlott mászóvár 35-40 gyermek egyidejű játékigényét tudja kiszolgálni. A központi elemként tornyosuló mászóvár környezetében kerültek elhelyezésre a kisebb játszótéri eszközök, azaz a forgóhinta, a hintaállvány és a rugós billenőeszköz. A négytornyos vár és a dupla hintaállvány alá ütéscsillapító öntött gumi burkolat kerül.

Egy új, korszerű játszótér a közösségi élmény színtere lehet, amely a kisgyermekes szülők és gyermekeik számára kellemes kikapcsolódást jelent. A játszótér olyan elrendezésben került kialakításra, hogy ott több gyermek egyszerre, biztonságos körülmények között játszhasson, biztosítva a közös játék, a közösségi tevékenységek élményét. A játszótéri eszközök használata fejleszti a gyermekek készségeit, egyes játszótéri eszközök pedig a részleges fogyatékkal élő, mozgáskorlátozott gyermekeknek kínálnak játéklehetőséget, így segítve integrálódásukat. Ezzel elérhető az a cél, hogy ne csak élvezzék a játékokat, de a készségeik is fejlődjenek. Kitűzött célunk, hogy a digitális világból visszacsábítsuk a gyermekeket a játszótérre. Hiszen akármennyire is más ma már a világ, lehet akármennyire modern a technika, ők azért mégiscsak gyerekek, akiknek az egészséges fejlődéséhez rengeteg mozgásra és szabad levegőre van szükségük.

A megvalósítás helye: Nyáregyháza, Nyáry Pál út 30.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. december 31.

Az Európai Bizottság Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) internetes oldalának elérhetősége:

https://ec.europa.eu/agriculture/