2024.03.28, csütörtök
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

A felsőnyáregyházi orvosi rendelő korszerűsítése, eszközbeszerzés

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 

Megújultak az egészségügyi épületek

Befejeződtek a bővítési és felújítási munkálatok a nyáregyházi egészségház és a felsőnyáregyházi orvosi rendelő épületén. Több elnyert pályázati támogatás felhasználása mellett az önkormányzat a megvalósításhoz 22 millió forint saját forrást biztosított.

A Dr. Marjai Viktor Egészségházban teljes belső felújítás történt, az új vizesblokkokat a belső válaszfalak átrendezésével alakították ki. A teljes padló- és falburkolat cseréje mellett megújult a gépészeti és az elektromos rendszer, új hangszigetelt ajtók kerültek beépítésre és biztosítottá vált az akadálymentes közlekedés. A régi, kis lapos tetős felsőnyáregyházi rendelő helyén egy látványos, modern külsejű épületre figyelhetnek fel az arra járók. A bővítésnek és a magastető ráépítésnek köszönhetően teljesen megváltozott az épület külső arculata, a minden szempontból korszerűbb, a funkcionalitást előtérbe helyező belső kialakítással pedig komfortosabbá váltak a rendelőhelyiségek. A kerítés elbontásával nyitottabb, a belső udvaron kialakított parkolóhelyekkel jobban megközelíthető, a zöldfelületek parkosításával pedig otthonosabb lett az épület környezete.

A minél hatékonyabb egészségügyi ellátás érdekében az önkormányzat különösen fontosnak tartotta a meglévő eszközállomány fejlesztését, ezért többek között mobil EKG-készüléket, defibrillátort és CRP-analizátort vásárolt, valamint a teljes bútorzat cseréjére és informatikai eszközök beszerzésére is sor került. A lakossági szűrőprogramokhoz nélkülözhetetlen eszközök vásárlásával megoldottá vált az asztma, COPD- és melanomaszűrés elvégzése is, valamint a 24 órás ambuláns vérnyomásmérés. A fogorvosi rendelő felszereltsége nagy értékű röntgenberendezéssel és gőzsterilizátorral bővült.

A település vezetése abban bízik, hogy a most elvégzett egészségügyi fejlesztések hosszú távon hozzájárulnak majd a magas színvonalú házi- és gyermekorvosi, fogorvosi és védőnői ellátás biztosításához.

2020. június 30.

 

Tájékoztatás

Értesítjük Tisztelt Lakosainkat, hogy 2019. december 6-án, pénteken, összevont háziorvosi rendelés lesz 8.00 órától 11.00 óráig az alsónyáregyházi orvosi rendelőben. A felsőnyáregyházi betegeket is ebben az időpontban fogadja a háziorvos.

2019. december 4.

 

Tisztelt Lakosaink!

Az Önök kérését figyelembe véve 2019. december 9-től – előreláthatólag 2020. március 31-ig – a jelenleg szerdai napon működő kisbusz járatot kibővítjük a HÉTFŐI nappal az alábbiak szerint: iskolai előadási napokon 7:05 és 7:25 perckor a VOLÁNBUSZ járatával tudnak eljutni Alsónyáregyházára (pl.: orvosi rendelésre). A visszautat – igény esetén – a polgármesteri hivatalból 9:30 órakor indítjuk Felsőnyáregyházára. Ezért az ügyek elintézése után kérjük, a polgármesteri hivatalban jelezzék, ha igénybe szeretnék venni a kisbusz szolgáltatást!

2019. december 4.

 

Orvosi rendelési hely változás!

Tájékoztatjuk lakosainkat, hogy az egészségház és az orvosi rendelő felújítási munkálatai miatt 2019. október 16-tól (szerda) a rendelések a következők szerint változnak: a felsőnyáregyházi rendelő helyett a Dr. Marjai Viktor Egészségházban lesznek a rendelések változatlan időpontokban az építés befejezéséig; a gyermekorvosi és védőnői rendelőhelyiségek felújításának ideje alatt az Idősek Napközi Otthonába (szomszédos épület) költözik át a rendelés.

A változással kapcsolatos további információk a www.nyaregyhaza.hu oldalon olvashatók.

Köszönjük megértésüket!

2019. október 11.

 

Tisztelt Nyáregyházi Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Nyáregyháza, Lázár út 20. sz. alatt Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata beruházásában a Kynetic Energy Tanácsadó és Szolgáltató Kft. kivitelezésében kerül sor A felsőnyáregyházi orvosi rendelő korszerűsítése munkáira.

Az építési munkák 2019.10.16-tól várhatóan 2020.03.31-ig tartanak.

Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata ügyfélszolgálata:

2723 Nyáregyháza, Nyáry Pál út 35., Tel.: +36 (29) 690-180

Felelős műszaki vezető: Csombordi Sándor

A felújítási munkák miatti esetleges kényelmetlenségért előre is szíves elnézésüket kérjük!

Segítő közreműködésüket köszönjük!

2019. október 15.

 

Tájékoztatás a közbeszerzési eljárás eredményéről

A Képviselő-testület az „Egészségügyi ellátó intézmények fejlesztése” tárgyú közbeszerzési eljárásban „A felsőnyáregyházi orvosi rendelő korszerűsítése” részajánlat tekintetében a legjobb ár-érték arányú ajánlatot tevő Kynetic Energy Tanácsadó és Szolgáltató Kft. nettó 48.243.600,- Ft-os ajánlatát fogadta el.

2019. október 9.

 

Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata 54,80 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a PM_EUALAPELLATAS_2017 kódjelű, „Önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” c. pályázati felhíváson. A projekt a felsőnyáregyházi orvosi rendelő fejlesztésére, az egészségügyi alapellátás keretében elérhető szolgáltatások feltételeinek korszerűsítésére irányul.

 

A kedvezményezett neve: Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata

A támogató neve: Nemzetgazdasági Minisztérium

A támogatás forrása: A beruházás Pest Megye Területfejlesztési Programja keretében a Pest Megyei Fejlesztési Előirányzatból valósul meg.

A projekt címe: A felsőnyáregyházi orvosi rendelő korszerűsítése, eszközbeszerzés

A támogatási szerződés száma: PM_EUALAPELLATAS_2017/10

A támogatás összege: 54,80 millió Ft

A beruházás összege: 59,59 millió Ft

A projekt tartalmának bemutatása: Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata 54,80 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a PM_EUALAPELLATAS_2017 kódjelű, „Önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” c. pályázati felhíváson. A projekt a felsőnyáregyházi orvosi rendelő fejlesztésére, az egészségügyi alapellátás keretében elérhető szolgáltatások feltételeinek korszerűsítésére irányul. A kivitelezés során az épület bővítésére, magastető kialakítására kerül sor. Az ingatlan területén a betegek és a személyzet járművei részére parkolót, a mozgáskorlátozottak részére akadálymentes parkolót építünk. Fedett gépkocsi beálló kialakítására kerül sor. A betegek részére kerékpártárolót helyezünk el. Az ingatlan területe egységes térburkolatot kap, parkosításra kerül sor. Belső átalakítás, bővítés történik: orvos-beteg négyszemközti konzultációs helyiséget, mozgáskorlátozott WC-t, akadálymentesítést szolgáló rámpát, a babakocsik részére fedett tárolót alakítunk ki. Az épület energetikai korszerűsítésre keretében a nyílászárók cseréjére, az épületgépészeti rendszerek felújítására, utólagos hőszigetelésre kerül sor. A háziorvosi, gyermekorvosi és védőnői ellátás fejlesztése érdekében eszközbeszerzés történik.

A megvalósítás helye: Nyáregyháza, Lázár út 20.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. szeptember 30.