2020.08.09, vasárnap
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Lakossági felhívás

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
Szemetelés

Tisztelt Lakosaink!

Ahogy Önök is tapasztalták az utóbbi időben a Nyáregyháza, Nyáry Pál út 61. szám alatti területen a szemét és a veszélyes hulladékok tárolása rendkívüli módon elszaporodott. A területet nyolc évvel ezelőtt az önkormányzat rendbe tetette, ami nekünk 800.000 Ft-ba került. Sajnos az ott lakók ezt nem becsülték meg és újra elszemetesedett a terület. Az idei évben is megpróbáltunk ott rendet tenni, konténert vitettünk ki nekik, melyet többszöri kérésünk után voltak hajlandók megpakolni. Ez nekünk ismételten 70.000 Ft-unkba került. Kár volt ezt megtenni, mert azóta a hulladék kétszer annyi lett.

Tisztelt Lakosok! Kérjük Önöket, hogy az elektronikus hulladékokat (hűtőszekrényt) ne adják oda a Nyáry Pál út 61. szám alatti lakosoknak!

Ezt a MÉH-telepen leadni csak úgy tudják, hogy az eszközöket szétbontják és csak a fémet tudják értékesíteni. Sajnos a szigetelő anyag, amely veszélyes hulladéknak számít, ott tárolják az erdő szélén. Ennek elszállítása csak veszélyeshulladék-lerakóba lehetséges.

Gondoljunk unokáinkra és próbáljunk meg élhető környezetet hagyni számukra. Ez az Önök felelőssége is!

Felvetődhet a kérdés, hogy akkor mit csináljanak ezekkel az eszközökkel. Van megoldás. Be kell jönni a hivatalba, vagy telefonálni és kimegyünk a háztartási gépekért, beszállítjuk az óvodába, az arra kijelölt helyre. (A kisebb méretű eszközök személyesen is leadhatók az óvodában.)

Amikor megfelelő mennyiség összejön, elszállíttatjuk az elektronikai hulladék szétszerelő telephelyre. Ez az óvodának bevételi forrást is jelent.

Együttműködésüket köszönjük!

 

                                 Tisztelettel:

                                                                   Maszel László

                                                                   alpolgármester