2024.03.28, csütörtök
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

A közmunka-programról

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
A közmunka-programról

Az idei évben – a monori Munkaügyi Központtal történt megállapodás alapján – folyamatosan 20 fő közmunkást foglalkoztat önkormányzatunk. Az egységesen napi 6 órát dolgozó alkalmazottak bérét és járulékait teljes egészében az állam finanszírozza a központi költségvetésből a Munkaügyi Központon keresztül.

A foglalkoztatottak közfeladatot, elsősorban köztisztasági és parkgondozási feladatokat látnak el (közterületi takarítás, buszmegállók, utak, járdák, parkok takarítása, növényvédelmi, kertészeti munkák, fűkaszálás), de feladatuk pl. a köztemető felügyelete, küldemények kézbesítése, ill. téli időszakban az intézmények előtti területről a hó eltakarítása is.

A közmunka programokban csak olyan munkavállalók vehetnek részt, akik álláskeresőként nyilvántartottak, és az egy főre eső nettó jövedelmük nem haladja meg a mindenkori nyugdíjminimum 90%-át (25.650,- Ft/hó). Ezért azoknak, akiknek sajnálatos módon nincs munkahelyük, javasoljuk, hogy feltétlenül regisztráltassák magukat a Munkaügyi Központban, mert így nemcsak jogosulttá válhatnak a foglalkoztatást helyettesítő támogatásra (jelenleg 22.800,- Ft/hó), hanem bekerülhetnek a szervezett közmunkaprogramokba.

Azok, akik foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülnek, és nem vállalják a felajánlott közmunkát, elesnek a további támogatástól.