2024.04.18, csütörtök
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Elkészült a köztemető kerítése

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
Elkészült a köztemető kerítése

Az utóbbi években egyre nagyobb méreteket öltött a vadak (elsősorban az őzek) okozta kár a köztemetőben. Az állatok az őszi/téli időszakban rendszeresen „bejártak” a temető területére – sokszor a kerítést átugorva –, és ott a sírokon elhelyezett virágokat, koszorúkat lelegelték, a temető területén károkat okoztak. Ennek az állapotnak a megakadályozására került új, oldalsó kerítés a köztemető határára. A konténer a kerítésen kívül került elhelyezésre, a tároló az új kiskapun keresztül közelíthető meg.

A megvalósítás az önkormányzatnak 343.000,- Ft-ba került. Az építés ideje alatt – vélhetően az éjszakai órákban – ismeretlenek eltulajdonították a főbejárat melletti kerítés egy szakaszát, így azt is pótolnunk kellett.

A károk további megakadályozására megkerestük a helyi vadásztársaságot, az OMVK Fővárosi és Pest megyei Területi Szervezetét, valamint a Pest Megyei Vadászkamarát, hogy amennyiben a kerítés elkészülte után is fennáll a károkozás, a vadak kilövésével vagy elriasztásával segítsék a temető és környezete vadállományának gyérítését.