2024.04.18, csütörtök
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Elindult a „Babaprogram”

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
10.000 Ft értékű utalványról döntött a testület

A Képviselő-testület – abból a célból, hogy községünk lakosságmegtartó ereje növekedjen, és a demográfiai mutatók kedvezőbbé váljanak – a Nyáregyházán lakóhellyel rendelkező, és életvitelszerűen itt élő szülő(k) újszülött gyermeke részére az idei évtől kezdődően gyermekszületési támogatást nyújt.

A vissza nem térítendő támogatást a 2012. január 1. napján és ezt követően született kisbabák után veheti igénybe a gyermekét saját háztartásában nevelő szülő vagy a gyermek gyámja a következő jogosultsági feltételek fennállása esetén:

  • legalább az egyik szülő – a gyermek születésekor és a gyermek születését közvetlenül megelőző 12 hónapban – megszakítás nélkül nyáregyházi bejelentett lakóhellyel rendelkezik, és
  • a gyermek megszületésekor annak lakóhelyeként a lakcímnyilvántartásba nyáregyházi lakóhely kerül bejegyzésre, és
  • az anya az illetékes védőnői szolgálatánál a 33/1992. (XII. 23.) NM. rendelet 3. § (1) bekezdése
    a) pontja szerinti nyilvántartásban szerepel, valamint a várandós gondozása során legalább három (koraszülés esetén egy) alkalommal részt vett védőnői terhes-tanácsadáson.

A támogatás természetben nyújtott ellátással, vásárlási utalványcsomag formájában történik, összege újszülött gyermekenként 10.000,- Ft. Az utalványcsomag 5 db 200,- Ft-os, 4 db 500,- Ft-os, 3 db 1000,- Ft-os, 2 db 2000,- Ft-os címletű, sorszámozott utalványból áll.

Felhasználható babaápolási cikkek, fertőtlenítő szerek, babajátékok, etetőeszközök, valamint pelenka, babaruha, bababútor, babafigyelő, csecsemőmérleg vásárlására a kiállítástól számított 3 hónapon belül az alábbi – önkormányzattal szerződött – elfogadóhelyeken: Diófa Gyógyszertár (Diófasor út 11.), Irka-firka bolt (Nyáry Pál út 27.), Sinka bolt (Dózsa Gy. út 28.), Maja ruházat (Diófasor út 4.), Pásztor vegyesbolt (Lázár út 11.)

A támogatást a szülő a gyermek megszületését követő 3 hónapon belül – a rendelet kihirdetése előtt született gyermek esetében 2012. március 14. napjától számított három hónapon belül – igényelheti.

A kérelemhez mellékelni kell a gyermek születési anyakönyvi kivonatának másolatát; a szülő nyilatkozatát, hogy a gyermeket saját háztartásában neveli; a terhes-tanácsadásról szóló védőnői igazolást.