2024.03.29, péntek
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Bába János és Maszel Pál Díszpolgárok!

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
Bába János és Maszel Pál Díszpolgárok

Az idei évben a képviselő-testület két személyt tartott munkássága alapján alkalmasnak arra, hogy „Nyáregyháza díszpolgára” címmel jutalmazza. Ez a legrangosabb elismerés, melyet az önkormányzat azért alapított, hogy a helyi közösség szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket méltó elismerésben részesíthesse, valamint személyüket és cselekedeteiket megfelelőképpen értékelve állíthassa példaként a jelen és az utókor elé.

Ez a kitüntető cím annak adományozható, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával, vagy egész életművével olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárul a település jó hírnevének öregbítéséhez, továbbá példamutató emberi magatartása miatt köztiszteletben áll.

A díszpolgári cím jelentőségét az is jelzi, hogy hagyományosan a legnagyobb nemzeti ünnepünkön, március 15-én kerül átadásra.

Nyáregyháza Önkormányzatának Képviselő-testülete díszpolgári címet adományozott Bába János részére, aki egy életen átívelő, fáradhatatlan helytörténeti kutatásaival gazdagította Nyáregyháza történelmének hiteles megismerését, a múltunkat még őrző emlékek ápolását és átörökítését az utókor számára. Bába János áldozatos és felbecsülhetetlen munkájának méltó elismerése e díszpolgári cím.

A Képviselő-testület posztumusz díszpolgári címet adományozott Maszel Pál tanár úr részére, aki 1962-ben, idén 50 éve kezdte meg pedagógiai tevékenységét a Nyáry Pál Általános Iskolában. Generációkon át kivételes képességgel közvetítette a tudást, mint hasznosítható értéket, amely nem korlátozódott csupán tantárgyi ismeretek átadására. Osztályfőnökként ügyelt a diákok hazafias nevelésére, nemzeti identitásuk erősítésére is. Áldásos tanári munkája mellett aktív közéleti személyiség volt, aki szeretett faluja, Nyáregyháza szépítéséért, gazdagításáért, felemelkedéséért is fáradhatatlanul tevékenykedett. Maszel Pál tanár úr felbecsülhetetlen munkásságának méltó elismerése e díszpolgári cím.

Mészáros Sándor
polgármester