2024.04.19, péntek
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Az avar és kerti hulladékok égetéséről

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
Avarégetés csak kedden és csütörtökön!

Az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetését önkormányzati rendelet szabályozza oly módon, hogy a nyílttéri égetés során az adott körülmények között a levegő tisztaságának védelme elvárható és betartható módon biztosításra kerüljön.

A RENDELET ÉRTELMÉBEN AZ AVAR ÉS KERTI HULLADÉKOK NYÍLTTÉRI ÉGETÉSÉRE KIZÁRÓLAG KEDDI ÉS CSÜTÖRTÖKI NAPOKON KERÜLHET SOR!

Ezúton hívjuk fel az ingatlan tulajdonosok figyelmét az égetési szabályok körültekintő betartására. (Lásd a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról szóló 10/2006. (VII.11.) önkormányzati rendeletet.)

Az égetési szabályok megsértőivel szemben 30.000,- forintig terjedő szabálysértési bírság szabható ki, mely nem mentesít az esetleges egyéb következmények (levegőszennyezési, tűzrendészeti bírság) alól.

Fokozottan felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az égetést a rendeletben meghatározott napok valamelyikén végezze! Kérjük, hogy amennyiben ettől eltérőt tapasztal, jelentse be azt az alábbi telefonszámok valamelyikén:

Polgármesteri Hivatal: 06 (29) 690-180 – munkaidőben
Polgárőrség: 06 (30) 383-0239 – munkaidőn túl és hétvégén

Javasoljuk az avar és kerti hulladék házi komposztálóban történő elhelyezését, vagy a közszolgáltató útján történő ingyenes elszállítási lehetőség igénybevételét.