2024.03.29, péntek
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Avarégetés lehetősége a veszélyhelyzet végéig!

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
Avarégetés

TÁJÉKOZTATÓ
KERTI HULLADÉK ÉGETÉS LEHETŐSÉGÉRŐL

Az önkormányzat Képviselő-testületének döntése értelmében – a Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet megszűnéséig – kizárólag keddi és csütörtöki napokon, valamint minden hónap első szombatján 8.00 és 12.00 óra között ismét lehet kerti hulladékot égetni.

Az avar és kerti hulladék égetése 18. életévét betöltött, cselekvőképes személy által vagy felügyelete mellett, a tűzvédelmi előírások betartásával végezhető úgy, hogy az égetéssel, az égetés hősugárzásával környezeti, vagyoni kár nem okozható és az égetés az emberi egészséget nem veszélyeztetheti, az égetendő anyag az emberi egészségre ártalmas égésterméket kibocsátó anyagot nem tartalmazhat!

Az előírások megszegőivel szemben az elsőfokú tűzvédelmi hatóság a tűzvédelmi hatósági feladatokat ellátó szervezetekről, a tűzvédelmi bírságról és a tűzvédelemmel foglalkozók kötelező élet- és balesetbiztosításáról szóló 259/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet alapján 10.000,- forinttól 3.000.000,- forint összegig terjedő tűzvédelmi bírságot szabhat ki.

Zinger Miklós
jegyző